Harmony test

Harmony Test predstavlja prenatalni skrining test na hromozomske poremećaje. Odlikuju ga izvrsna klinička potvrđenost i visoka stopa pouzdanosti.

Razlikujemo dve opcije Harmony testa:

Harmony Classic – uključuje Trizomije 21/18/13 hromozoma, odnosno Down-ov, Edwards-ov i Patau-ov sistem + određivanje pola koje je opciono u skladu sa tim da li klijent želi da sazna ili ne.

Harmony Expert – uključuje Trizomije 21/18/13 + XY analize ( Klinefelterov i Tarnerov sindrom) + određivanje pola, takođe opciono.

U svim studijama zajedno Harmony Test je tačno utvrdio 99,5% fetalnih trizomija hromozoma 21.

U najvećoj kliničkoj studiji – NEXT studiji, koja je do danas sprovedena za ovakvu vrstu prenatalnog testiranja i koja je obuhvatila 18.955 trudnoća sa normalnim rizikom, Harmony Test je imao lažno pozitivnu stopu od samo 0.06% .

Bio Save Laboratorija , kao ekskluzivni zastupnik laboratorije Cenate iz Nemačke, sprovodi proceduru testiranja. Informaciju o rezultatu dobijate 3 radna dana od momenta pristizanja uzorka u laboratoriju Cenata. O rezultatima testa bićete obavešteni usmenim i elektronskim putem od strane stručnog savetnika Bio Save laboratorije.

Neophodno je da gestacijska starost na dan uzorkovanja krvi bude minimalno 10+0.

Analiza Harmony Test-a se zasniva na detekciji slobodno-cirkulišuće fetalne DNK (cffDNA) u majčinoj krvi. Pošto procenat cffDNA zavisi od nedelje trudnoće i mora iznositi preko 4%, analiza u ranijoj fazi trudnoće nije moguća. Terapija heparinom ne utiče na rezultate Harmony testa.

U skladu sa nemačkim zakonom o genetičkoj dijagnostici, rezultat Harmony Test-a će biti poslat isključivo Bio Save Lab-u, kao ovlašćenom partneru za Srbiju. Po Vašem zahtevu, medicinski saradnik Bio Save Lab-a će Vaš rezultat proslediti Vašem nadležnom ginekologu.

Ukoliko želite, možete da zakažete besplatnu konsultaciju sa lekarom, genetskim savetnikom Bio Save laboratorije koristeći formu ispod.