Paket laboratorijskih analiza za godišnji preventivni pregled

Objavljeno: 19.12.2017, Dragan Jankovic

Paket laboratorijskih analiza za godišnji preventivni pregled, cena 3760 din.

Ovaj paket podrazumeva proveru kompletne krvne slike, određivanje nivoa šećera u krvi, proveru funkcije bubrega i jetre, određivanje nivoa dobrog i lošeg holesterola i triglicerida u krvi, određivanje nivoa serumskog gvožđa i opšti pregled mokraće. Tumačenje nalaza i savet lekara o daljem lečenju  je besplatan. 

Prevencija je najbitniji aspekt očuvanja zdravlja. Zahvaljujući preventivnim merama možemo na vreme da otkrijemo prisustvo određenog oboljenja, ili ono što bi bilo i najbolje- možemo da ostanemo zdravi čitavog života. Postoji veliki niz prevenivnih aktivnosti koje su lična odgovornost svakog čoveka i koje su iste za svakog od nas. Prevencija je  izbegavanje duvanskog dima, ispravne navike u ishrani, redovna fizička aktivnost.

Takođe, prevencija podrazumeva i redovne odlaske kod lekara. Redovnim odlascima kod lekara, dobijate podršku lekara u očuvanju zdravlja, dobijate mogućnost da na vreme uvidite da li imate neki problem, da na vreme dobijete terapiju i da nastavite svoj život sasvim zdravi. U slučaju da već bolujete od neke hronične bolesti, potrebne su redovne kontrole kako bi se iskorigovala terapija, ishrana i pristupilo daljim koracima koji smanjuju faktore rizika za preranu smrt.