Pregled imunologa

Lekari, klinički imunolozi, u poslednje vreme- imaju veliku ulogu u prevenciji, dijagnostici i lečenju različitih bolesti i stanja, a nauka imunologija je već napravila ogorman pomak u medicini, jer se primenom imunoloških principa lečenja, leče i najteže bolesti. Klinički imunolog pregleđuje i decu i odrasle i sagledava funkciju imunog sistema u okviru određene bolesti ili zdravstvenog problema.

Imunologu u Nišu u Poliklinici Bocokić se možete obratiti i preventivno, a i svakako ukoliko već primećujete da imate problem.

Najčešća stanja koja imunolog sagledava i leči su:

 • često ponavljane infekcije- ( dete ili odrasla osoba je bolesna skoro svakog meseca)
 • osip po koži tela (alergija, koprivnjača, ali i druge promene na koži nastale promenama u funkciji imunog sistema)
 • pojava gnojavih bubuljica ili rana na koži
 • afte ili ranice u ustima
 • ekcem, atopijski dermatitis
 • česte upale srednjeg uha, kašalj i nalaz na plućima
 • bolovi u zglobovima- uporni, jaki, oni koji dovode do deformiteta zglobova
 • umor, malaksalost
 • česta i ponavljana pojava povišene temperature
 • iznenadni i spontani otok usne, očnog kapka ili nekog drugog dela tela
 • uporne gljivične infekcije- crevna ili vaginalna kandidijaza
 • ispitivanje i lečenje steriliteta, ili problemi sa ponavljanim pobačajima trudnoće

Imunolog u Poliklinici Bocokić je dr Aleksandra Bocokić Stefanović.

Dr Aleksandra Bocokić Stefanović diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu, Srbija 2004. godine. Diplomski rad radi na temu teških oblika psorijaze, a kasnije se usmerava na edukaciju i specijalizaciju iz oblasti imunologije. Specijalizaciju završava 2012. godine pod mentorstvom najboljih kliničkih imunologa Univerziteta u Nišu. U svom radu ima holistički pristup, registrovani je lekar kvantne medicine i akupunkture u Ministatrstvu zdravlja Srbije, master iz oblasti NLP-a. Član je Lekarske komore Srbije.

Od samog završetka fakulteta, iskustvo stiče u privatnoj medicinskoj praksi, a trenutno je u vrhu organizacije rada u Poliklinici Bocokić.

Kako izgleda pregled imunologa?

Pregled imunologa počinje pažljivim uzimanjem podataka o simptomima bolesti , o tome kada su se oni javili, o tome da li su korišćeni neki lekovi ili drugi postupci za lečenje. Takođe, imunologu obavezno treba pomenuti da li postoji više članova porodice koji imaju problem sa imunitetom, ili možda postoji pojava neke hronične bolesti.

Prvi deo pregleda odnosi se na razgovor, a već u drugom delu pregleda, lekar imunolog će potražiti konkretne znake bolesti- kao što su uvećane limfne žlezde, uvećana jetra ili slezina, nalaz na plućima.

Takođe, u okviru Poliklinike Bocokić radi i savremeno opremljena imunološka laboratorija u kojoj se mogu proveriti i odrediti nivoi, količina i funkcija  imunoloških faktora u organizmu, i sa sigurnošću doneti zaključak o tome da li je problem koji imate urođen, ili je možda u pitanju stečeni imunološki deficit.

Takođe, u laboratoriji se svakodnevno ispituje postojanje alergija, kao i čime su one izazvane. Virusi jako utiču na stanje imunog sistema, najpoznatiji je HIV virus- koji stvara stanje gubitka imuniteta, ali postoji čitav niz manje opasnih virusa, koji imaju slične efekte. Prisustvo mnogih autoimunih bolesti, otkriva se tek kada lekar na osnovu simptoma posumnja na autoimuno oboljenje, a zatim i uradi sve neophodne laboratorijske analize.

Cena pregleda imunologa je 2800 din. Pregledi se zakazuju pozivom na broj 018 57 27 95

Vaš lekar

dr Aleksandra Bocokić

U Poliklinici Bocokić,
lekar imunolog je dr Aleksandra Bocokić


Zakažite pregled

Pozovite nas na 018/572-795 ili zakažite pregled online