Ultrazvuk dojki


Važno obaveštenje: U periodu od 17. juna 2024. do 28. juna 2024.-  cena pregleda za eho dojki će biti 20% niža, pa umesto 4400 dinara- moći ćete da uradite ovaj pregled za 3520. dinara. Preglede radi radiolog dr Jelena Ranđelović


Na ovom pregledu se pomoću ultrazvučnih talasa dobijaju podaci o građi ( strukturi) dojke i tom prilikom se obavezno vrši i pregled pazušnih jama.
Ultrazvučni pregled dojki je preventivna metoda, kojom se mogu primetiti i na vreme otkriti i izdiferencirati maligne i beningne promene na dojkama. Pregled pazušnih jama je veoma značajan deo pregleda jer se njime može otkriti prisustvo uvećanih limfnih žlezi što već ukazuje na ozbiljnost promena na dojkama i na potrebu za obaveznom daljom dijagnostikom i lečenjem.
Ovaj pregled se preporučuje da jednom godišnje preventivno uradi svaka žena nakon 25. te godine života. Ultrazvučni pregled dojki mogu raditi i žene sa silikonskim implantima.
Ultrazvuk dojki mogu da urade i muškarci, ukoliko je tako indikovao njihov lekar.

Cena ovog pregleda je 4400 din. Priprema nije potrebna, preporučuje se da se pregled radi između sedmog i desetog dana ciklusa, a termini pregleda se zakazuju.